Keuzemenu

OVER MEVROUW SPLINTER
 

Lang geleden, na mijn opleiding aan de Modeacademie en modevakschool, gaf ik les in het maken van kleding. Soms verkocht ik mijn mooiste creaties aan winkels in Haarlem en Amsterdam. Ook kon men bij mij kleding naar eigen ontwerp en op maat bestellen. Mijn lastigste opdracht was een rokkostuum voor een violist in het Philharmonisch orkest. Maar wat een voldoening geeft dat als alles gelukt is!
Later heb ik in de bibliotheek en bij de gemeente Haarlem gewerkt maar mijn droom bleef altijd een eigen winkel met handgemaakte spulletjes. 

In 2014 startte ik mijn webwinkel met eerst alleen babyaccessoires, het belangrijkste artikel was toen een gierstonderlegger. De onderlegger is een sloopje gevuld met gierst ter voorkoming van een afgeplat hoofdje bij newborns. Deze maak ik met advies van een antroposofisch arts, zij heeft hiermee al heel goede resultaten behaald, zelfs met hoofdjes die al scheef waren. 

In 2016 ben ik begonnen met het maken van sieraden van zoetwaterparels, stenen, glas en bamboekoraal gecombineerd met zilver en nikkelvrij brons. Het is heerlijk om met natuurlijke materialen te werken. Al mijn handgemaakte sieraden zijn uniek, vaak ontstaan uit gerecyclede kettingen die ik vind op markten in het buitenland en ook in het oosten van Nederland. Dan schitteren zomaar tussen alle afgedankte spullen de mooiste glaskralen, koraaltjes en parelmoer. Samen met mijn zoetwaterparels en de slotjes en oorclips van sterling zilver zijn het soms juweeltjes geworden. 

Ik heb gemerkt dat de sieraden en kinderartikelen goed naast elkaar aangeboden kunnen worden. Het is een kleurrijk en gezellig geheel geworden.

 

Babybazaar 10 maart 2018 in Haarlem

 

Artikel in HRLM Haarlemse stadsglossy nr 41 (oktober 2015)

© 2014 - 2020 Mevrouw Splinter | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie